Снимка: БГНЕС

Белгийското правителство ще обяви своя план за смекчаване на мерките за борба с коронавируса в петък, 24 април. Това заяви премиерът на страната Софи Вилмес в интервю за белгийската преса, пише европейската редакция на списание Politico, цитирана от „Фокус“.

Още по темата

По думите на премиера страната ще започне да смекчава мерките постепенно - "стъпка по стъпка", но може да се наложи по-късно да ги въведе наново, ако вирусът се възроди.

"В петък (24 април) ще обявим план, в който ще се казва как ще започнем и ще описват следващите стъпки", каза тя за белгийското френскоезично издание Le Soir.

"Планът ще бъде съпътстван от цяла серия от условия".

Вилмес освен това предположи, че сравнително високият брой смъртни случаи в Белгия е преувеличен и се дължи на множеството предполагаеми случаи на COVID-19 в старческите домове, като властите смятат, вируса не е причина причина за всички смъртни случаи там.

Белгийското правителство по-рано обяви, че ще удължи извънредното положение до 3 май, като ще запази по-голямата част от мерките за борба с пандемията до тогава, с някои изключения, "за да бъде ситуацията по-поносима".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase