Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Германия обяви, че се е справила с коронавируса. Епидемията там вече е под контрол. В страната заразените са близо 139 000, а жертвите са 4 100. И още добри новини - един болен вече заразява по-малко от един здрав. Германия има почти 5 пъти по-малка смъртност от Италия. В страната до момента са направени 1,7 млн. теста на населението. 

"Сега може да заявим, че успяхме да преминем от динамично нарастване към линейно нарастване. Инфекциите намаляха значително", заяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Bulgaria ON AIR.

За първи път броят на заразените от един болен падна драстично. Така нареченият основен коефициент на репродукция в страната в момента е 0,7, което означава, че един заразен разболява по-малко от един човек. Именно намаляването на този коефициент е ключово за отпускане на мерките. Те бяха въведени преди месец.

"Ще видим дали данните са стабилни. Болестта не е "изкоренена" и може да продължат случаите на болни", обясни президентът на "Роберт Кох Институт" Лотар Виелер.

Германия обмисля да разхлаби мерките след две седмици, а от понеделник магазините до 800 кв. метра отварят. В сила остава забраната за събиране на повече от двама души на обществено място, а големите публични събития са забранени до 31 август.

Германия оглавява и класация за най-успешно справящите се в Европа страни в борбата с коронавируса, както и за успешно лечение, според проучването на британския мозъчен тръст Дийп нолидж груп. В световен мащаб е втора след Израел. А България е класирана на 27-о място сред 33 страни в Европа. Като лоши примери са посочени Италия, Съединените щати и Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 4 години

В България тестване е просто символично за да може да се изнася някаква статистика. Ако се правят 20% от тестовете които се правят в Германия, статистиката ще е съвсем друга.

62

МИР и Конспирация

преди 4 години

Може да е грешка но еврейският ЦАР АГРИПА и религиозният юдейски фарисей и еврейски националит Йосиф Флавий доброволно сътрудничили на РимИ тук изненадатаБивши евреиски въстанници от бунта не само че не били наказани но стоейки с имената си сипели обвинения а вероятно и заплахи срещу Йосиф Флавий та чак самия юдейски фарисей се напрегнал да им отговаря и да се защитава от тях чрез писанеРим....ТОЛЕРАСТИ или Садисти са ..?Червени изкукали евреи са се самоизлъгали за тези времена

61

Баровеца-СФ

преди 4 години

Истинната е в тестването за реалната картина! При нас е недостатъчно така,че съобщенията за статиастиката от щаба ни е са относителни и рехави! Нямат и може би не искат ??? поне да работят с лабораториите и вирусолози за да имаме ние по обективна представа за вируса ! Защо не искат ????

fallback