Снимка: Bloomberg.bg
fallback

Европейският парламент одобри над 3 млрд. евро в помощ на ЕС заради ситуацията с Ковид-19. Средствата ще подпомогнат пряко системите на здравеопазването на страните членки в борбата им с пандемията.

ЕП одобри пакета "Инвестиционна инициатива в отговор на коронавируса плюс". Предложенията ще позволят на държавите да прехвърлят ресурси между трите основни кохезионни фонда: Еропейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд, между различните категории региони и между конкретните приоритетни области на фондовете.

Евродепутатите настояват и за "облигации за възстановяване" от пандемията.

Те призовават и за постоянна Европейска презастрахователна схема и създаването на европейски фонд за солидарност в размер на поне 50 млрд. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Йово

преди 4 години

Това е добре, а за България колко? Ако има наистина е добре ще има какво да се открадне. С първия транш от ? 546 мил. и втория от ? 812 мил. не ги почувстваха обикновените българи, надявам се поне от третия да остане по някое евро и за обикновените хорица. Ако не тогава да чакаме четвърти транш.

21

citizen

преди 4 години

Егаси, Щатите отпуснаха 3 трилиона

20

до 23

преди 4 години

Не ни поствяй под общ знаменател, човече. То пък относно плащането на яхтите, къде ли не е така по света.Работещите българи в чужбина дават намалък принос под една или друга форма.Е да, относно местните "игри" си прав.

fallback