Снимка: БГНЕС
fallback
Броят на заразените с коронавирус в Испания успя да надмине този в Италия, посочи еврокомисарят за управление на кризи Янез Ленарчич. Той заяви, че се очаква скоро в Испания да бъде доставено защитно облекло по европейския механизъм за гражданска защита, което е дарено от Тайван.
 
Ленарчич каза още, че в Италия вече са изпратени лекари и медицински сестри от Румъния и Норвегия: 
 
"Чрез европейския механизъм за гражданска защита, днес тези два медицински екипа са разпределени в Бергамо и Милано - два града, които бяха силно поразени от заразата. Те отидоха там, за да помогнат на италианските си колеги в тежката им битка с пандемията". 
 
Той припомни, че Австрия е дарила по същия механизъм на Италия около 3 хиляди литра дезинфектанти. 
 
За денонощие броят на жертвите в Испания за денонощие се покачи с 743. От 13 055 в понеделник починалите станаха 13 798, предадоха Ройтерс и АФП.  
Oще по темата
 
За предишните 24 часа починалите от Covid-19 бяха 637 души в страната. Испания се нарежда на второ място след Италия по броя на жертвите на пандемията. 
 
Общият брой на заразените в Испания днес вече е 140 510 от 135 042 в понеделник, съобщи испанското здравно министерство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

"Коронката 19" е възбудител, тригер на множество заболявания особено за хора с клинична история и хронични заболявания които могат да доведат до латентен край:- астма- бронхит- сърдечно съдови заболявания- диабет- хипертония и наднормено тегло- бъбречна недостатъчност и хора на хемодиализаПазете се!

8

До 4

преди 4 години

Прав си. Цифрите са много отдавна измислени. Наричаме ги арабски цифри, тези които сега използваме, за да запишем числата.

7

Анонимен

преди 4 години

При некадърното правителство на Бойко Коронавирусът в България ще е много по-зле от Италия и Испания.

fallback