Снимка: БГНЕС
fallback

Германия отпусна над 1 трилион евро в подкрепа на своята икономика в условията на пандемия от коронавирус.

Общата сума на средствата, отпуснати на всички нива на държавната власт и управление, достигна 1,137 трилиона евро, съобщи министерството на финансите в отговор на депутатско питане, отправено от председателя на ПГ на Лявата партия в Бундестага Дитмар Барч, предаде БГНЕС.

Oще по темата

Основната част от тази гигантска сума ще влезе във Фонда за стабилизиране на икономиката, който трябва да осигури финансирането на предприемачите, пострадали от антиепидемиологичните ограничения, и за предоставяне на гаранции по кредитите, отпуснати на собствениците на заводи и компании.

Други области на антикризисно финансиране са помощите за непълна заетост на служителите, чийто предприятия са принудени да съкратят производството, подкрепа за малкия бизнес и допълнителни инвестиции в здравеопазването.

Кризата, предизвикана от коронавируса, ще струва много скъпо, заяви Барч в интервю за Франс прес. Разходите за нейното преодоляване ще надхвърлят значително загубите, понесени в периода на финансовата криза 2007-2008 г. В същото време депутатът определи като „разумни“ мерките, за които ще бъдат изхарчени отпуснатите пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

хахахааааа..........

преди 4 години

100% Реклама..............

32

Анонимен

преди 4 години

То и аз я обожавам, но работниците няма да видят нищо от държавата. Нас миналата седмица ни събраха и ни казаха, че ако се стигне до това да нямаме какво да правим, в наш интерес е решено да не минем на временна заетост, а на минусови часове. Часовете ще се отработват в идните две години, тоест ставаме крепостни на фирмата. Никаква държава няма да ни плаща заплатата сега, в никакъв процент. А много от тези на временна заетост завиждат на безработните на социал, защото сега взимат още по-малко.

31

Анонимен

преди 4 години

Обожавам Германия и ми е супер в нея.

fallback