Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Броят на смъртните случаи, причинени от коронавирус в Германия, може да надхвърли един милион при най-лошият сценарий, съобщава в петък германското издание "Шпигел", позовавайки се на проучване на германското вътрешно министерство.

Ако страната наложи само меки мерки, включващи единствено забрана на големи събития и ограничаване на туристически дейности, освен един милион смъртни случаи около 70% от германското население може да се зарази от COVID-19.

Oще по темата

От друга страна, ако здравните служители на страната повишат тестовия капаците до 200 000 тестове на ден, учените смятат, че около един милион от германските жители биха могли да бъдат тествани позитивно за заразата, но в този случай смъртността се очаква да бъде около 12 000, се отбелязва в проучването на вътрешното министерство на страната.

Досега в страната са регистрирани близо 42 300 случаи на коронавирус, докато броят на смъртните случаи, свързани с COVID-19, възлиза на 253, предаде БНР.

В опит да овладее епидемията, правителството има за цел да използва проследяване на местоположението на смартфони, за да проследи лица, които са били в близък контакт със заразени граждани. Целта на това е да се предотврати подновен приток на инфекции, след като сегашните мерки забавят разпространението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

От 70 до 72

преди 4 години

Ако е сваршила ракйята удари един дезинфектант и си лягай

70

123

преди 4 години

2008 предизвикаха икономическа поредната икономическа криза, от миналата година се говори за такава и как светът бил имал нужда от нова такава, твърдяха икономисти,предизвикаха я,ама нужно ли беше на безбройдерите освен да се облагодетелстват и да ни мачкат нас мравките,тази брутална гавра и издевателство над милиарди простосмъртни- така като гледам заслужават си всичко,утре акоо им кажат огъзете, ще се огъзят.

69

До анонимен номер 70

преди 4 години

те за разлика от ковида-19 НЕ са,прочети статистиките за пораженията и направи разликата,обезлюдявани са цели територии и са умирали за отрицателно време без никакви възможни за времето си мерки.Направи разликата с 21.рви век и как ви правят на маймуни като ви обясняват че от ужасната чума в 21-рви век домусчиев се е излекувал за 4 дена, а британския премиер и той с положителна проба на домашно самолечение..Толкова сте *** и зомбирани,ама то от отдавна сеподготвя целенасочено-масовоизтъпяване

fallback