Снимка: БГНЕС
fallback
Швейцария поиска от телекомуникационния оператор, който се контролира от държавата - "Суиском", данни от мобилните телефони, за да провери дали мерките за ограничаване на хората и забавянето на разпространенето на коронавируса работят. Това съобщи днес служител на министерството на здравеопазването, цитиран от Ройтерс и , цитиран от БНР.
 
"Искаме да знаем дали тези мерки влияят на мобилността на хората", заяви Даниел Кох, шеф на отдела по инфекциозни заболявания във федералната здравна агенция. Той направи опит да успокои притесненията, че правителството ще навлезе в личния живот на гражданите. 
 
Кох уточни, че данните от "Суиском" ще бъдат само за 24 часа назад и ще предлагат ретроспективна картина за придвижването на хората: "Това няма нищо общо с данни в реално време или следене, става дума да се види движението на хора и то само на публични места". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Тъпомер

преди 4 години

Нали гледате филми там е показано как става (за ваша безопастност естествено)и ако си мислите че сте анонимни сте объркали адреса.

11

Анонимен

преди 4 години

Те ви следят всеки ден. От другата страна има суперкомпютри гладни за вашите данни и активност, но шанса някой сапиенс да ги види са малки. Само при поискване и тогава излизат терабайти с информация за вас.

10

Анонимен

преди 4 години

До 8 ЩерюА няма ли вероятност световната банкерка мафия,която владее правителства,да е пуснала вируса?Създава се икономическа криза ,има нужда от кредити ,лихвите се вдигат !Държавите теглят много милиардни заеми,трилиони заеми и банкерите печелят!Да не забравяме ,че банки стабилно финансираха икономиката на Германия , Великобритания,САЩ и други?Всъщност банкерите бяха най-големите печеливши от ВСВ както всъщност и от ПСВ.

fallback