Снимка: БГНЕС
fallback

Френските власти са глобили 38 994 души за нарушанате на карантинните мерки само за четири дни - от вторник до петък включително. Това съобщи ТАСС, цитирайти Министерството на вътрешните работи на страната.

"Извършени са 867 695 проверки, 38 994 души са били глобени от вторник до петък", се казва в доклада на властите, цитирани от БНТ.

Oще по темата

От 17 март Франция ограничи движението на гражданите в цялата страна. Жителите са инструктирани да стоят по домовете си и да излизат само в краен случай, а ако го направят - да носят специална декларация за адреса на пребиваване, и че въпросът е неотложен.

За неспазване на тези мерки налаганата глоба е в размер на 135 евро.

Според последни данни броят на заразените с коронавирус във Франция се е увеличил от петък вечер насам от 10 995 на 12 612, а броят на починалите от заразана е скочил от 372 на 450.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 години

Най-великата страна! Vive la France! Vive la Republique!

36

Българина

преди 4 години

Европа се застреля сама, като затвори всичко навсякъде! Китай затвори няколко града но не уби икономиката си, сащ копират Китай. Ще видите какво ще стане с икономиката в европа!Всв е имало повече икономика! ЕС са олиго френи!

35

Анонимен

преди 4 години

31,Защото днес примерните българи си стояха по домовете и не обикаляха улиците с децата, щото никой не можел да ги държи заключени...

fallback