Снимка: Pixabay
fallback

Районният съд във Винзен, Германия, обяви, че приключва производството по гражданското дело по случая с взетото под закрила от германските социални служби българско бебе, съобщиха от Министерството на външните работи.

Oще по темата

Детето и майката, български граждани, могат да се върнат незабавно в семейното жилище.

Това стана, след като съдът получи възложената от него окончателна съдебно-медицинска експертиза на Съдебна медицина на университетската клиника в Епендорф, Хамбург. Според нея няма доказателства, които да потвърждават първоначалната теза за насилие над детето.

Съдът съобщи на прокуратурата за основанията за своето решение. Може да се очаква, че в най-скоро време германските правоохранителни органи ще прекратят съответното наказателно производство.

За щастливата развръзка заслуга имат включително българското посолство в Берлин, завеждащият консулската ни служба в Берлин Даниел Данов, почетният консул на България в Хамбург Герд-Винанд Имайер, както и водещи български неврохирурзи и детски травматолози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Дискусия

преди 4 години

До 16. Седи си в "подредената" държава, реди се на опашка за детска градина в 3 сутринта, брой си стотинкте и се наслаждажай на топлината от горящия *** от Италия. В Германия важат германските закони. Никой насила никого не кара да замине там. Мен не ме мисли, аз работя по 30-35 часа на седмица, спестил съм достатъчно за да не ми се налага да работя няколо години ако закъсам нещо. Имам мощна държава зад мен на която с удоволствие и плащам данъци и не ме интересуват "всичко знаещи" като теб.

15

До дискусия

преди 4 години

И какво общо има заплатата с това, дали родителите са малтретирали децата? Крайно време е на грантаджиите да ви се спрат субсидиите и да ви се отреже достъпът до училищата!

14

Дискусия

преди 4 години

До 11Това беше само пример бе "умник". Няма нищо общо със статията. Абе оправяте се, вече грам не съжелявам хората в БГ. Работели за малко пари, постоянно ги мачкали тва онова. Това залсужават. Никога нищо няма да зависи от вас с това мислене, нито в работата нито в политиката. Ей така ще гледате как хората работейки по 35 часа на седнуца си гледат кефа. Къв *** търсят в Германия ако си пазят детето? Някой да ги е викал там? В Германия ама по Български хах.

fallback