Снимка: БГНЕС
fallback

ЕС трябва да се научи да говори на езика на силата и да предприема действия, заяви на конференцията по сигурността в Мюнхен ръководителя на дипломацията на Европейския съюз Жозеп Борел, цитиран от TACC.

Oще по темата

"Европа трябва да се научи да говори езика на силата. Много хора смятат, че това е военна сила, да, но не само", Европа трябва да развие апетит към силата, желание за действие и не просто да казва всеки ден, че "ние сме притеснени , "ние сме много загрижени", "изключително сме загрижени. Трябва да можем да действаме."

Според Борел следващата среща на външните министри на 27-те държави-членки на ЕС, която ще се проведе на 17 февруари, ще покаже дали ЕС може да действа. „Ще видим в понеделник дали можем да действаме“, каза той.

В дневният ред на заседанието на Съвета на ЕС на 17 февруари е конфликтът в Сирия, ситуацията в Либия, както и урегулирането в Близкия Изток, допълва "Фокус".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

За да се научи да говори на езика на силата, трябва да има сила.За слаба Европа езикът на силата е чужд занзибарски език.

15

Анонимен

преди 4 години

Европа печели страшно много най-вече държави като Финландия Полша и тн досега отдавна да са част от Русия.Германия няма а и не може и пръста си да помръдне за да възпре Раша.

14

Анонимен

преди 4 години

От 15 с Русия защото всъщност основната причина ЕС да иска де е независим военно от САЩ е точно САЩ да не могат да налагат ня Европа тяхната политика която доведе до скарването с Русия.И нещо повече вчера директно беше казано че Европа трябва да е независима от САЩ защото от американската антируска политика печели само САЩ Европа нищо не печели от нея и трябва с Русия незабавно да се спрат всякакви конфронтации и провокации и да се започне нормален диалог.*** на разните тоталитаристи не ви изнася

fallback