Снимка: БГНЕС
fallback

Британското правителство настоява за подписването на търговско споразумение с Европейския съюз след Brexit, което да използва модела на договора между Канада и Общноста, предава Reuters.

Говорител на Борис Джонсън потвърди това, попитан от ветник The Times дали правителството в Лондон би желало такова споразумение, подобно на това, което главният преговарящ на Брюксел Мишел Барние изготви през 2016 г. с кандаското правителство.

Oще по темата
Става дума за "Цялостното икономическо и търговско споразумение", подписано с Канада по-рано, което елиминира огромна част от вносните мита между Брюксел и Отава. 

Всеобхватното икономическо и търговско споразумение e между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави членки, от друга. То е подписано на 30 октомври 2016 г. в Брюксел.

В по-голямата си част споразумението вече се прилага временно от 21 септември 2017 г., освен разпоредбите, свързани със защита на инвестициите, уреждането на спорове между инвеститор и държава, и разпоредби по отношение на защитата на интелектуалната собственост, заетостта и опазването на околната среда, които попадат под национална компетентност на държавите от ЕС.

Канада е 12-ият по големина търговски партньор на ЕС с 60 милиарда евро годишен стоков оборот и 30 млрд в областта на услугите. Канадските инвестиции в ЕС се изчисляват на 120 млрд евро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

До 26

преди 4 години

Еми нормално, същата история бе и с СССР. Но тъй ще е. Със стари к*рви нов бардак не се прави.

26

Анонимен

преди 4 години

От 25 на САЩ и честито вече сте американска колония.Пазара ви със сета е продаден и е техен, с държавата ви има аметикански бази и сте зависими вече за боеприпаси обучение и техника от тях тъй че и армията ви е тяхна дължите им един куп пари по договори за пет хилядолетия напред а премиера ви е през ден на сводка в белия дом за да получи заповеди и се държи като колониален губернатор.Просто чудно.Да ви е честито това.Гешев радост ***.

25

Анонимен

преди 4 години

От 24 двама такива казват се ББ и Далавери Мъдьонов по известен като големия тиквен со.л та.шак.Тия две заседания тия двамата прибутаха на скрити заседания тоя договор тъй че да знаете от утре в България може да се внасят всякакви американски развалени меса гмота и сие *** на преференциални цени а ако ви хрумне да спорите по договор какадските корпорации имат повече права от вас и трябва да им платите по едно солено обезщетение за всичко спряно.Шкембака пък ни продаде и без това жалката армия

fallback