Снимка: Pixabay

Близо 24 милиона възрастни комарджии няма да могат да ползват кредитни карти, за да залагат във Великобритания, съобщи Нова ТВ. Забраната идва с ново правило, което има за цел да предпази потребителите от натрупване на твърде големи дългове, като прави постъпленията в компаниите за залагания доста по- ниски.

Комисията по хазарт днес заяви, че забраната ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти, единствено се изключват лотарийните билети. Очаква се забраната да влезе в сила от 14 април тази година. Изследване показва, че 22% от онлайн комарджиите използват кредитни карти и имат статут на "проблемни комарджии".

Това решение идва след стартирани промени в индустрията през ноември, които имат за цел да преработят системата в онлайн казината. Забраната за използване на кредитни карти за онлайн хазарт е насочена към уязвими хора.

"Хазартът с кредитни карти може да доведе до значителни финансови щети. Забраната, която обявихме днес, трябва да сведе до минимум рисковете от навреждане на потребителите от хазарт с пари, които те нямат", коментира Нийл Макартър, изпълнителен директор на Комисията за хазарт.

Върху британските компании за залагания също се оказва натиск от правителството срещу игралните автомати, които доста често са наричани "крек кокаин" на хазарта.

Според данни има 24 милиона възрастни британци комарджии, сред които 10,5 милиона са онлайн играчи. Близо 800 000 британци използват кредитни карти за хазарт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase