Снимка: Reuters
fallback

Общо 600 километра достигнаха тази сутрин задръстванията по пътищата в Парижка област малко преди 8 часа местно време на петия ден от транспортната стачка срещу пенсионната реформа, съобщи телевизия BFMTV. Очаква се днес да се движат едва 15 до 20 процента от влаковете.

След като националната железопътна компания SNCF предупреди парижани да не отиват до гарите на крайградските железници по съображения за сигурност, очевидно гражданите са потеглили тази сутрин с автомобилите си.

Ръководството на жп компанията предупреди, че очаква днешният транспортен хаос да продължи и утре, а може би и в сряда.

Правителството реши да разреши за ползване от автомобили за споделено пътуване автобусните ленти по автомагистрали A1, A6a, A10 и A12.

Oще по темата

Стачка ще има днес и в Лувъра, който ще отвори врати по-късно от обичайното, а много зали ще останат затворени. Временното изложение за Леонардо да Винчи няма да бъде засегнато от стачната мобилизация, но посетителите, които предварително са закупили билетите си, трябва да дойдат навреме, ако искат да бъдат допуснати.

Перспективите не са по-добри за утре, тъй като синдикатите са насрочили втори ден на национална стачна мобилизация на всички професии, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Протестите са насочени срещу плановете на правителството да въведе универсална пенсионна точкова система, която да замени съществуващите сега 42 пенсионни режима.

Президентът Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип ще обядват днес с ресорните министри и ръководители на парламентарното мнозинство. В сряда премиерът ще представи цялостния проект за реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 4 години

Скоро ще има по-големи сривове не само във Франция. Заслужили са си ги. Прекалено алчни станаха да обслужват корпоративни интереси.

6

Анонимен

преди 4 години

На французи и гърци само им дай за какво да мрънкат.

5

NONA

преди 4 години

MNOGO STRANNO POVEDENIE NA MAKRON.SEKACH NE MU PUKA KVO SE SLUCHVA.. TAKA BECHE I S GELETKITE , DOKATO GO ZAPPLACHIXA I OMEKNA.. XA DA VIDIM TOZI PAT...DA NE GOVORIM CHE TRAMP GO PRAVI NA ***...

fallback