Снимка: Pixabay
fallback

Италианската полиция съобщи за разбиването на въоръжена групировка, която не е криела пронацистките и антисемистките си нагласи, съобщава БТА.

Групата се е състояла от 19 човека в цяла Италия. Жилищата им са обискирани.

Снимки от полицията показват наличието на голямо количество оръжия като пистолети, пушки, автомати, ножове, арбалети, както и книги за Хитлер и Мусолини.

Общото между членовете на гпупата е "еднаквия идеологически фанатизъм и намерението им да създадат пронацистко, антисемитско и ксенофобско движение на име "Италианска националсоциалистическа работническа партия", казаха от италианската полиция. Групата е била изготвила "своята вътрешна и териториална структура, символ и програма, която е открито антисемитска и отричаща Холокоста".

Бивш военен от Чуждестранния легион и член на калабрийската мафия "Ндрангета" е бил отговорен за физическото обучение. Въпросният е бил и местен ръководител в северозападна област Лигурия на малката крайнодясна партия "Форца нуова".

Италианските десни екстремисти имат контакт на международно ниво с "Арийската бяла машина"- С18, която е близка на английските неонацистки среди от "Кръв и Чест", допълниха от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Зозотаковец -

преди 4 години

до "зозо" : А ти ПАК си оставаш ЛЪЖЕЦ от най-ниска проба.

23

муспи

преди 4 години

Холокоста е най доходния гешефт на световното еврейство. Това дето Германия на първо време се изръси с десет милиарда е само началото. Сега да кажеш че Путин е антисемит, - стоп, отричаш холокоста! Кажеш че Путин е пионка на синедриона, евреин плюс това - стооп! това е отричане на холокоста! Зад този лукав еврейски тарикатлък, много милиардния поток (всичките пари на света) продължава ди си тече. Най лесно злото владее, като издига една очевидна лъжа в култ, и абсурда не среща съпротива.

22

Анонимен

преди 4 години

интеринета е мъгла,за балами нищо повече

fallback