Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейският парламент прие незаконодателна резолюция за присъединяването на ЕС към Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция. Сред вносители е и евродепутатът Илхан Кючюк.

Резолюцията беше одобрена с огромно мнозинство - 500 "за", 91 "против" и 50 "въздържал се".

Oще по темата
Одобреният текст призовава седемте държави, които са я подписали, но още не са я ратифицирали - България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Обединеното кралство, да го направят без отлагане, предаде БНР.

Евродепутатите осъждат атаките и кампаниите срещу Конвенцията в някои страни, които са основани на умишлено неправилно тълкуване и невярно представяне на нейното съдържанието пред обществото.

ЕП също така потвърди позицията си в подкрепа на целевото заделяне на 193,5 млн. евро за дейности за предотвратяване и борба с основаното на пола насилие в рамките на програмата "Права и ценности" на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Корнелия Нинова:

преди 4 години

-- Нашето Ленче се "Въздържало", а всички нейни симпатизанти, които я пратиха в Брюксел се надяваха да гласува "Против" и да защити българските православно-християнски ЦЕННОСТИ...Нейсе, Ленчето ги измами.

86

Жоржетке ма,

преди 4 години

зарежи маникюра и епилацията и слез на Земята. Стамбулската конфекция колко защитава жените е ясно и на дечицата, минаващи изправени под масата. Че ти искаш и ние да 'рупаме доматите с колците като тебе - плащат ти, искаш си,' 'рупаш ги. Ама за повечето българи, че и - ах, каква изненада - "бити" божем българки да паднат на равнището ти е под достойнството им. Добър апетит и дано колците не ти преседнат, "лакомнико" ;-)!!!

85

Селянин, Ганю, и пр.

преди 4 години

Постоянно се намеква че българинът е *** и не разбира за какво става дума, но както ви го казаха по-долу, англичаните също не я ратифицираха, както и други източноевопейски държави. Много добре разбираме за какво става въпрос. Може би някой от либералите тук ще ни обясни точно какво означава "gender" и колко вида от него -освен жените-тази конвенция ще пази. А ако наистина става дума само за защита на жената, да се махне думата "***" та да се одобри веднага.

fallback