Снимка: Pixabay
fallback

Испански съд реши, че допълнителната такса, която пътници на „Ryanair “ трябва да заплащат за ръчен багаж, който не е в цената на билета им, е прекалено висока, пише Би Би Си, цитирани от bTV.

Oще по темата

Делото е заведено от пътник, който е бил принуден да плати допълнителни 20 евро, за да качи на борда на самолета багаж с тегло 10 кг.

Според правилата на „Ryanair “ всеки пътник има право на една малка ръчна чанта, която да вземе в кабината на самолетите им. Тя трябва да може да се събира под предната седалка.

Делото е заведено от пътник, пътувал от Мадрид до Брюксел. Жената била таксувана, когато поискала да качи още една чанта на борда на самолета. Това също е част от политиките на компанията – таксува се всяка допълнителна чанта, извън безплатната малка ръчна чанта.

Според съда в Испания допълнителната чанта можело да се събере под седалката, каквото е и изискването на авиокомпанията. Те отсъдили, че компанията трябва да върне парите на пътника.

От „Ryanair “ коментираха, че няма да променят изискванията си за багаж. „Това решение по никакъв начин няма да повлияе на политиката ни. Това е изолиран случай, който показва погрешно разбиране на нашите правила за багаж“, пише в официалното съобщение на компанията.

От 1 ноември миналата година ръчният багаж на „Ryanair “ и „Wizzair“ – двете най-използвани нискобюджетни компании - се заплаща, като таксата за чанта достига до 50 лв. Компаниите оправдават новата цена с това, че така се намалява забавянето на полетите. След промените на правилата италианските власти наложиха глоба от 4 млн. евро на двете авиокомпании.

В миналото „Ryanair “ предлагаше на всички пътници да внасят до 10 кг ръчен багаж безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

987

преди 4 години

Добра маршрутка е,ползвам я редовно и понякога билетът до Единбург ми излиза по евтин от Бургас до София.

5

Анонимен

преди 4 години

Скоро ще се плаща и ако икаш да се качиш с дрехи на борда. Гол разбира се ще е безплатно.

4

Анонимен

преди 4 години

И все пак хората ги предпочитат пред разни "национални" превозвачи

fallback