Снимки: Reuters

Ryanair остави 30 души на летището в Единбург, тъй като служителите ги... заключили на стълбището до самолета.
Неприятната ситуация се разиграла вчера. Полетът от Единбург трябвало да стигне до Краков, но голяма част от пътниците не били на борда, а "държани като затворници“ на стълбище, тъй като вратите били заключени и от двете страни.

30-те души чакали дълго, преди IT служителят Николас Васкес да провери чрез онлайн тракер, че самолетът е излетял и да активира аварийния изход.

"Можех да ги разбера ако липсваха шепа хора и те не са си направили труда да преброят пътниците, но толкова много хора бяха заключени в ръкава. Очевидно е“, казва той пред Daily Record. По думите му, сред тях имало много възрастни хора, които били принудени да стоят с часове, без достъп до тоалетна.

За случилото се, пътниците винят приоритетното качване на самолета, което Ryanair предлага. Служителите първо настанили тези, които са си платили повече, а след това трябвало да се върне за останалите. Но вместо това, заключили вратите.

"Няма начин да не са разбрали, че ни няма“, коментират бесните пасажери. Всички те вече били минали нужните проверки и багажът им вече бил на борда.

Ксара Фер, една от останалите в Единбург, се оплака в Twitter, пишейки: "Полет FR6624 на Ryanair реши да отлети без част от пътниците си. Аз съм една от тях.“

Пет часа по-късно, с друг полет, всички 30 души вече били в Краков.

А Ryanair, които дори нямат представител на летището в Единбург прехвърлиха вината на Swissport: "Извиняваме се на нашите пътници. Това е случай, с който трябва да се занимава концесионерът на летището, Swissport“, коментираха те. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase