fallback

ЕС все още не разполага със списък на хората и организациите, които ще бъдат засегнати от санкциите, наложени на Турция заради проучванията за газ край бреговете на Кипър. Това съобщи днес върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

По-рано днес Съветът на ЕС прие рамка за налагането на санкции срещу свързаните с проучванията хора и организации, както и срещу техните помагачи. БТА съобщи, че санкциите ще се състоят в забрана за пътуване в ЕС и запор на имущество. Следващата стъпка може би е изготвянето на такъв списък, поясни Могерини.

Тя отбеляза, че връщането на европейските джихадисти, т.нар. "чуждестранни бойци", е работа на държавите от ЕС. Всяка страна има различно законодателство по тези въпроси, ЕС няма желание и възможности да се намесва. Може да помогнем да се съгласуват подходи и действия, ако това бъде поискано, добави върховният представител.

Могерини съобщи, че по-късно днес се очаква доклад от Международната агенция за атомна енергия по повод действията на Иран по ядреното споразумение. Все по-трудно става споразумението да оцелее, но ЕС е решен да го поддържа, допълни тя.

По повод събитията в Боливия и оставката на президента Ево Моралес ЕС призовава да се избегне насилието. ЕС е готов да изпрати мисия наблюдатели за предстоящите избори, ако има необходимите условия, съобщи Могерини. Тя изрази надежда следващите избори да бъдат скоро, както и участниците в събитията да проявят чувство на държавници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Бггейталак

преди 4 години

Оня ден един турчин, знаете го Онур с големия.....кобур, изненадващо нахлу в задния ми двор и извърши брутален сондаж за газ със страшно голяма и твърда сонда. Ще му наложа санкции и забрана да ми нахлува в задния двор!!!!

11

Анонимен

преди 4 години

Списък на хората и организациите??? Какво ще кажете за цялата Република Пуйка, ведно с цялото й шовинистко население, сънуващо мокри османски сънища?? (е, да изключим Орхан Памук и още някой и друг интелектуалец). Какво му пука на Ердю, че ще наложите санкции за пътуване на чистачката на турското Външно министерство? Как ще имат въздействие такива "санкции"? Не ги ли ударите по икономиката, забравете за ефект. Ама не щете да си разваляте алъш-вериша с Пуйка, нали...Не че печелите кой знае какво

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 12Instrumenta se kazva turski yarrak

fallback