Снимка: БТА
fallback

След като България реагира остро на думите на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита африкански мигранти пред български банди, премиерът Бойко Борисов коментира темата във Facebook.

Oще по темата

В социалните мрежи Бойко Борисов увери, че Макрон се е свързал с него, за да го увери, че тези твърдения не са истина. Премиерът написа "Френският президент Еманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината".

Постът продължава: "Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред".

Според списание "Вальор актюел", Макрон е казал пред техен журналист: " Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали."

Думите му разбуниха духовете първо във Франция, където за първи път президент дава интервю за толкова крайна медия. Думите му обидиха и Украйна, която повика френския посланик в Киев за да даде обяснение.

Остро реагира и България. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство. Френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в МВнР за обяснения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 4 години

Ами нали Тиквун действа по същата схема на неговите шефове,дето "чака да се разберат" по какъвто и да е въпрос - на сутринта казва едно,по обяд го отрича(не бил разбран),вечерта вече е отрекъл казаното по обяд!И винаги е прав,а медийните слуги се надпреварват да му хвалят "мъдростта",докато опростачения мат'рял си мълчи,като над*рискан г**з!

133

Анонимен

преди 4 години

както и с уж "българската връзка" при камиона ковчег.Това е една *** и недостойна политическа игра!Не трябва да имате никакви съмнения, кой кой е!

132

Анонимен

преди 4 години

Френският шовинизъм, манията им за "гранде насион" и интензивната им омраза към България и българите са пословични и отколешни. Те могат да си съперничат само с английските. И двете страни имат един ярко проявяващ се рефлекс - в момент на изостряне на вътрешните им проблеми, веднага интуитивно и тренирано се хващат за най-омразния им слабак в Европа и му нанасят безмилостни удари. Направете паралел с българския "фашизъм" и "расова омраза", които се раздухваха по повод на футбола

fallback