Снимка: Pixabay
fallback

Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването на европейска стратегия за постепенно извеждане на дизеловите и бензинови автомобили от експлоатация, която да позволи 2030 г. да бъде забрана на продажбата им във всички страни от съюза, с цел борбата с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Дания отправи предложението вчера на европейска среща на министрите на околната среда, която се състоя в Люксембург.

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен цели да превърне Европа в първия въглеродно неутрален континент до 2050 година. Според датската делегация за постигането на тази цел е необходимо транспортния сектор да намали въглеродните си емисии, пише БТА.

ЕС цели до 2030 г. да намали с 40 на сто въглеродните си емисии, за да помогне за борбата с глобалното затопляне, припомня Ройтерс. През 2018 г. датското правителство обяви, че ще забрани продажбата на нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива. По-късно Дания се отказа от идеята, защото тя щеше да влезе в конфликт с европейските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

Анонимен

преди 4 години

Дания към всички в ЕС. Откажете се от живота си. Скочете от осмия етаж . След като не остане никой на земята ще бъде чисто и прекрасно.

119

Mithcreator

преди 4 години

Всичката Мара втасала се наредила до Дания да я подковават.Мит 1 батериите. Като си толкова умен що не си купиш "рециклирана" батерия. То за компютър няма, той за автомобилна говори.Мит 2 зареждането. Ти колко пъти на ден си зареждаш телефона, лаптопа? Какво остава за автомобил?Мит 3 пробегът. Ти ми дай пробег и живот на бстериите когато навън е -25оС и когато навън е 40 оС.Мит 4 цената. Ти ми кажи колко струва един електромобил, който има функция единствено да пренесе *** ти до Центъра

118

Собственик на дизел

преди 4 години

Замислете се колко заплати на година отиват само за поддръжка на автомобила ви?Ремонти, масла, горива, данъци, винетки, каско?, гуми, паркинг... ... и колко от тези разходи изчесват с електрическите автомобили.Но електрификацията пречи на много монополисти и затова с всички сили се опитват да забавят навлизането им:- Автодилъри- Бензиностаннции- Добив и доставка на горива и масла- Сервизи- Таксиметрови компании (с развитието на автономията)- Други автомобило производители- и т.н.

fallback