Снимка: БТА
fallback

Досегашният председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също зае позиция в спора около името на комисията на гръцкия представител, предаде AFP.

Oще по темата

"Защита на европейския начин на живот" се оказа доста спорно име на еврокомисия и предизвика доста критики.

„Не ми харесва идеята, че европейският начин на живот е противопоставен на миграцията. Приемането на тези, които идват отдалеч, е част от европейския начин на живот", заяви Юнкер пред Euronews.

Ресорът бе поверен на гръка Маргаритис Схинас, който в момента е главен говорител на ЕК. Той призна, че е "азвълнуван" от номинацията, която за първи път ще вкара грък в най-висшия орган на ЕС.

"Развълнуван съм, че съм номиниран за заместник-председател за Защитата на нашия начин на живот, обхващащ ресорите миграция, сигурност, заетост и образование. Готов съм да се заема с работа и очаквам с нетърпения да обсъдя с ЕП как можем да превърнем политическите ни приоритети в реални резултати", написа Схинас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ЕВОА

преди 4 години

Ситият на гладния не вярва , а на пияния съвсем!А налейте по-още едно,щото ще затваряме!

15

чичопею

преди 4 години

Абе остави тая комисия ! Ела да пием по едно!

14

Victimized

преди 4 години

"Те идват защото сте им ограбили държавите,унищожихте техен начин на живот,нямат хляб,дом,медицина!"Това е точно така, но това не прави политиката на отворените врати добра идея.Първо се създава огромно напрежение на религиозна, расова и културна основа.Второ, всичките тези средства за социални помощи, медицински грижи, настаняване и логистика могат да отидат директно за подпомагане на държавите от които идват.Но, видял ли е някой политик от ЕП да лобира за спиране на войните в тези държави?

fallback