Снимка: Pixabay
fallback

 България продължава да е на второ място в Европейския съюз (ЕС) по най-ниски цени на месото с 64% под средното равнище в съюза през 2018 г., сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, цитирани от Investor.bg.

България беше на второ място по най-евтино месо в ЕС и миналата година, когато цената му беше с 42% под средното равнище в съюза, като отстъпваше само на Полша с 43%.

Тази година на първо място е Литва, където цената на месото е била със 71% под средното равнище в ЕС, а след страната ни са Полша и Румъния с по 63% от средното равнище в съюза.

Миналата година най-скъпо е било месото в Австрия със 146% над средното равнище в ЕС, следвана от Люксембург със 142%, Франция със 131% и Белгия със 126%.

Данните на Евростат включват говеждо, телешко, свинско, агнешко, козе и пилешко месо и месни продукти.

Общо в 11 страни членки цената на месото миналата година е била над средното равнище в ЕС, а в останалите 17 е била под средното ниво в съюза, сочат данните на Евростат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Журналистите са най-големите лъжци.

51

Умницата

преди 4 години

За тоалетна хартия(месо) си е доста скъпо

50

Malian

преди 4 години

Днес по всички новини чета как в България цените са най ниски. Кой ви е платил да пишете тези дивотии? Напишете какви заплати вземат хората, но не в София и не ми докарвайте средна заплата от статистиката, че започва да ми прилича на вица за средно статистическия българин дето ядял пуйка със зеле.Масово хората получават по 600,700 лв. Умишлено се унищожиха нашите свинеферми и сега ядем замразените ***, които договорираха управниците ни.

fallback