Снимка: БТА
fallback

Обединеното кралство не е длъжно да изплати пълната компенсация в размер на 39 милиарда британски паунда (48 милиарда долара) в случай на оттегляне от Европейския съюз без споразумения за условията на Brexit.Това обяви премиера на Великобритания Борис Джонсън, цитиран от ТАСС, която се позовава на информация на телевизионния канал ITV.

Oще по темата

Той заяви, че ако страната напусне Brexit без сделка, тогава тя не би трябвало да дължи неустойка на Брюксел, заяви той в евира на британския канал, предаде "Фокус".

Джонсън все пак изрази увереност в предстоящото изключване на споразумение за условията на Brexit.
"Смятам, че в момента има реален шанс да постигнем сделка, но докато достигнем съгласие сме длъжни да се подготвим да излезем ( от ЕС) без сделка. Но все пак шансовете за сделка растат", заяви британският бремиер.

С изказванията си Джонсън потвърди разпространената от медиите информация, че Лондон по свое усмотрение ще намали размера на обезщетението за излизането на страната от ЕС от 9 милиарда паунда на  милиарда ( 11 милиарда долара), ако Великобритания напусне ЕС без сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Шоп

преди 4 години

До А сега сериозно (53):Трябва да си доста тъn да си мислиш, че 70.000.000 имат някакъв шанс успешно да изнудят 700.000.000...

45

Анонимен

преди 4 години

населението на Европа е около 740 милиона и аз съм един от тях. Ти дължиш 40 милиарда и не искаш да ги плащаш. Май е време да пресметна моето и да ти сложа една лихва. Хич да не е, по мои сметки- джобни за семките ще си осигуря

44

Анонимен

преди 4 години

До 54Ти в кой клас си? Или си възрастен с трето отделение? Или пенциониран военен?Аз съм там където лаййнърците нямат капацитет да бъдат даже и с по 10 купени дипломи. Мястото им е при чумавите прасета, меко казано като тях!

fallback