Матео Салвини. Снимка: Reuters
fallback

Италианското правителство спечели вот на доверие в Сената за указ, насочен срещу благотворителните организации, които спасяват мигранти с кораби в Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Това е победа за министъра на вътрешните работи Матео Салвини. Правителството на неговата партия "Лига" и антисистемното Движение "Пет звезди" спечели вота със 160 срещу 57 гласа. В противен случай то трябваше да подаде оставка.

Изготвеният от Салвини указ затяга санкциите срещу корабите на благотворителните организации, които опитват да доведат в Италия спасените в морето мигранти. Текстът вече бе приет от долната камара и придобива силата на закон точно преди утрешното излизане на парламента в лятна ваканция.

Oще по темата

Политици от "Пет звезди" изразиха възражения към указа и някои от нейните сенатори не подкрепиха мярката.

Указът увеличава максималните глоби за кораби, влизащи без позволение в италиански води, от сегашните 50 хиляди евро на 1 милион. Предвиждат се и арести на капитани, които пренебрегват заповедите на властите и автоматично конфискуване на техните плавателни съдове, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Капка в морето

преди 4 години

Тези организации за спасяване на мигрантите правят милиарди те ще ги глобявали по 1 000 000 евро хахахаха. Един Мигрант плаща на мафията 5000 евро за да премине средиземно море.Качват го на лотка и на няколко километра по на вътре го чакат спасителните кораби на тези организации и го закарват до Италия.До сега така са преминали 10 000 000 човека по 5000 евро 50 000 000 000 евро за мафията.С тази глобичка бълха ще ги охапе.

16

Анонимен

преди 4 години

Бачо много късно теа Африканци мият кафе в Германия сутрин в америнаските вериги на Старбъкс там дето е скъпо , ама Бежанеца има пари иначе Текста пак кипоран , таа *** Василева май не знае български за тва само копира

15

муспи

преди 4 години

Предлагам да се използва Природния закон - с избиването на евреите изчезва миграцията.

fallback