Снимка: BulFoto
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира съобщението от днес на премиера Бойко Борисов, че българското правителство ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор.

"Страх лозе пази, но е късно за пазача.Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията,г-н премиер. Време ви е за притеснения", написа червената лидерка във Facebook.

Oще по темата

Нинова изтъкна, че през седмицата е задала въпрос в парламента към Борисов, свързан с евентуалната подкрепа на страната ни за румънката, но премиерът не отговорил, защото казал, че това не е от неговата компетентност.

В края на своя пост Нинова изразява своята отдавна заявена подкрепа на Кьовеши и припоня, че е отнесла много критики за това свое решение, включително "и от свои, и от други".

Соцлидерът смята, че румънката "може да бъде носител на справедливост за европейските граждани" и й пожелава успех в битката за поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 4 години

Писна ми от таз юрдечка ве! Аман, пълни ефира и нищо не казва, то не бяха метафори, не бяха каламбури, не беше чудо. Поне да й се разбираше нещо от "символика". Само се чува Борисов туй, Борисов, унуй. Като е толкова влюбена в Боко да отиде да ѝ удари една *** и да спре да замърсява ефира.

42

1

преди 4 години

До Чоки..от както е на власт всичко при него е нередно,но Лаура ще го оправи,ще забрави влак да кара електрокар ,и последно време лодка,но първо ще се почне от асансьорчиков.

41

Анонимен

преди 4 години

Бойко умира от злоба ,че не можа той да назначи удобен за него човек на нейното място. Мая Манолова я къшна от парламента и смяташе че като всички преди нея омбусмани там ще е безопасна за него ,защото не можеше да и затвори устата ,но пак сгреши ,сега се опита с Гергов броил му милиони от държавният бюджет да свали Нинова защото и тя му безспокои съня но пак удари на камък ....

fallback