Снимка: Reuters
fallback

Два месеца след опустошителния пожар в катедралата Нотр Дам са направени едва 9% от обещаните дарения, или около 80 от общо 850 млн. евро, внесени по сметки на четири фонда и държавата, предава руската информационна агенция TACC, като се позовава на доклад от Franceinfo.

Oще по темата

Световни художници с обща изложба за Нотр Дам

Съгласно разпространената информация, средствата се депозират главно от физически лица чрез банкови преводи и чекове. 200 милиона евро от семейство Арно и групата LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy и 100 милиона евро от семейството на френските бизнесмени милиардери Pino, който притежава Artemis и Kering, ще бъдат прехвърлени постепенно при конкретни етапи на реконструкцията на катедралата.

Някои фирми и физически лица вече обявиха, че ще се откажат от намеренията си за дарения, защото кампанията за набиране на средства върви успешно и без тяхна помощ. Според тях това решението няма да промени ситуацията, тъй като става дума за дарения, не по-големи от един милион евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

firebg

преди 4 години

Богатите хора са стиснати и трудно дават пари!

12

Атеист

преди 4 години

В мюсулманска Франция тези събрани до сега пари ще са напълно достатъчни да се разчисти терена от останките и да се заравни . Толкова с големите приказки и обещания . Символ била на християнството и бля , бля ..... Макарон обещал да стане готова за 5 години... Хах. Тая злополучна катедрала вече дори не е актуална новина .... Защо да бъде възстановявана? За да се събират там епископи и кардинали педо***фили ?А и много скоро официалната религия във Франция ще е Ислям . Както и в цяла Европа.

11

Щерю

преди 4 години

9 % - Мизерабали, с мизерабали, таквизи...

fallback