Снимка: архив, Булфото
fallback

Българи, живеещи в Германия, излязоха на протест в неделя в защита на петимата полицаи, осъдени по делото "Чората".

Oще по темата

Протестът, организиран в социалните мрежи, се проведе в Кьолн, защото там от 7 г. живее семейството на един от осъдените - Янко Граховски, предаде 24 часа.

На 19 април Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Георги Калинков и Янко Граховски получиха окончателни присъди от ВКС по 7 г. затвор за смъртта на Ангел Димитров-Чората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г.

Петимата се предадоха доброволно и влязоха в затвора в Бобов дол. В тяхна защита протестираха и стотици благоевградчани, дни след като полицаите влязоха в затвора.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до ВКС за ново разглеждане на делото от нов състав на съда, както и освобождаването им от затвора.

Цацаров за отмяна на присъдите по делото "Чората"

На протеста в Кьолн бяха издигнати плакати "Полицаите не са убийци". До хората се спирали и немски полицаи, които разпитвали за подробности по делото. Те останали много учудени, че техни български колеги са осъдени за изпълнение на служебните си задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Полицията и МВР в България нямат никакъв стимул да се борят с престъпността. Това, което те искат е да управляват престъпността така, че тя да им плаща данък. Един път държавата плаща на полицаите заплати и осигуровки, втори път престъпни синдикати им плащат данък мълчание. И така е не само в София. Навсякъде е така. Затова и не се трогвам от подобни статии. Един път българските полицаи не са излезли на протест срещу корупцията и срастването с мафията. И после искат уважение... На база на какво?

20

привет от Германия

преди 4 години

Те останали много учудени, че техни български колеги са осъдени за изпълнение на служебните си задължения.......................Интересното в случая е как са си вършили служебните задължения ,та този човек е умрял в ареста ?! От какво е умрял ,от инфаркт на миокарда или от бой по главата ?!

19

Стефанова

преди 4 години

Строгите закони и тяхното изпълнение, са гаранция за просперитет на държавата. Но законите да важат еднакво и за тези с имунитет. Защото имунитета е родител на престъпността. Полицаите които си изпълняват служебните задължения не са виновни. Вината е в *** и леките жени които защитават престъпниците защото са им любовници.

fallback