Снимка: Pixabay
fallback

Британският премиер Тереза Мей официално обяви датата на своето оттегляне от поста, но какви всъщност са причините за нейния провал? Оказва се, че нейната голяма цел така и не сработи, а именно - да опита да доведе до консенсус за Brexit представителите на лейбъристите и консерваторите. Темата коментира политологът Калоян Методиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Oще по темата
"Мей е тигър в клетка, който се лута в две посоки. Последното ѝ предложение за втори референдум буквално влуди съпартийците ѝ. Така тя може и да спечели поддръжници извън своята партия, но загуби подкрепата на колегите си. Опитът на Мей да бъде мост между двете страни в парламента ѝ коства всичко на този етап“, казва Методиев.

ЕК: Ще работим с бъдещия британски премиер

Най-сериозен натиск министър-председателят усети в началото на тази седмица, когато предложи втори референдум, а реакциите от Консервативната партия бяха крайни.

Собствените ѝ съпартийци поискаха оставката на Мей, макар и неофициално. Това изглежда слага край на мандата й, но не и краят на сагата Brexit.

Още по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Оставете личния провал на Мей, самата Британия се провали - първо народа й, а после и цялата й политическа класа. Британците в крайна сметка няма да излезнат от ЕС, но докато го осъзнаят, ЕС ще се погаври и с наследниците на Мей.

13

не може да бъде!

преди 4 години

Може би г-жа Мей е тигър в клетка,но това е стара и куца тигрица,с малко останали здрави зъби,която се опитва да доминира над силни зверове-лъвове,тигри,мечки и т.н. -които са извън клетката на-свободни!?Не може сега м-р председателят на Англия да има самочувствието на тези от времето на Британската империя,Англия не е това,което е била!Разбира се,има кой да даде оценка на действията на г-жа Мей,но от моя гледна точка управлението и е провал с доста неприятни последствия за държавата!?

12

Анонимен

преди 4 години

До ШибиРиби"булrapaците на острова ще останат в небрано лозе.""Едва ли. Някой трябва да чисти тоалетните, да мие чинните и да обслужва перв...ерзните старци.

fallback