Снимка: Bulgaria ON AIR

Френският парламент одобри на първо четене законопроект за възстановяването на катедралата Нотр Дам. Това се случи късно снощи след 13-часови дебати. Сега той ще бъде изпратен в Сената, който трябва да го гледа на 27 май, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според законопроекта, възстановяването ще бъде извършено от дарения. А хората, които са решели да отделят от средствата си за ремонта на катедралата, ще получат данъчни облекчения. Ще бъде създаден и специален комитет, който ще контролира как се харчат средствата.

На 15 април в Нотр Дам избухна опустошителен пожар. Стихията унищожи покрива на готическата сградата и емблематичната кула-стрела, която падна на каменния свод и го проби на три места. Щетите нанесени от огъня са колосални, а реконструкцията на почти 900-годишния паметник може да струва няколко милиарда евро.

 

Коментари Напиши коментар

13

Пешо секирата!!!

преди 2 месеца

До некакъв нещастен анонимник,бре!Не е ясно през коя работа ти е ВЕЛИКАТА КАТЕДРАЛА,ама гаранция 10001%,че мнението ти ми е през другата "работа",бре!!!Ха ха ха!!!Буууууухахаха,бре!!!

12

Анонимен

преди 2 месеца

Заради жилетките запали Духовна старинност.Сега филм- закон за нова.
Закона какво ще възстанови,че несе
сещам.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Нотр дам ми е точно през онази работа