Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Париж скърби за "Нотр Дам". Хиляди се събраха на бдение пред катедралата в самото сърце на френската столица. Малко след падането на нощта хората, със запалени свещи в ръце започнаха да се молят, а други - да пеят религиозни песни пред 850-годишната сграда, предаде Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Огънят в "Нотр Дам" беше потушен след близо 14-часови самоотвержени усилия на над 400 пожарникари, които бяха наречени "герои“ заради куража и професионализма си при спасяването на катедралата.

Множеството на площада пред "Нотр Дам" прекъсна за момент молитвите си, за да аплодира пожарната кола, преминалата по същото време по близка улица. В момента тече разследване за уточняване на обстоятелствата около избухването на мощния пожар.

Властите обявиха, че той не е в резултат на умишлен палеж, а най-вероятно се дължи на инцидент. Президентът Еманюел Макрон обяви, че "Норт Дам" ще бъде възстановена в предишния ѝ блясък, а по сметката на националната дарителска кампания за катедралата вече са постъпили над 700 милиона евро.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Vive la France!

преди 5 години

Без Франция нямаше да ги има нито Англия, нито САЩ, нито Германия, нито ЕС. Всички те по един или по друг начин съществуват в сегашния си вид благодарение на влиянието на Велика Франция. Най-великата страна в историята с несравнимо културно и цивилизационно влияние върху света. Нотр Дам е туптящото сърце на великия Париж и рано или късно тя отново ще засияе над него!

39

France

преди 5 години

До USПокажи уважение към Франция без която нямаше да ви има! Французите ви освобождават мижавата колония! От французите копирате всичко! Констинуцията ви е писана по идеите на Монтескьо за разделение на властите. Дори статуията на свободата ви е подарък от Франция. Франция халиват няма да стане, но вие сне 100% неграмотен сбирщaйн.

38

US

преди 5 години

Тези се превърнаха в шампиони по некадърност и немърливост. И това било велика сила - смях. САЩ и Англия са на светлинни години пред тях. Закривай! Скоро Цирк дьо Франс ще е халифат и така или иначе няма да са им нужни катедрали.

fallback