Снимка: Reuters
fallback

Четиридесет и трима души бяха задържани в Париж в след 21-ия ден на протести на движението на жълтите жилетки, предаде ТАСС, като се позова на данни от парижката полиция.

Само за ден в събота, в столицата са били проверени превантивно и близо 15 000 души.

Към 18,30 ч. вчера местно време по улиците на Париж са протестирали 3500 души, а в цялата страна между 22 000 и 23 000 души, показват още данните на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Велика Франция

преди 5 години

Колкото до Англия - пълен смях. Рижавите са първата френска колония, завладяна от тях през 1066г. Английския крал в продължение на векове е бил васал на Френския. В продължение на векове френския е бил официален език на Англия. Затова сега 60% от думите в английския са с френски корен. Няма как Великите Гали да са комплексирани от колонията си, която размазаха по време на сто годишната война. А пълководец като Наполеон бритите не са имали в цялата си смешна история, за краварите да не говорим.

45

Велика Франция

преди 5 години

Няма как Франция да бъде комплексирана от Сащ по простата причина, че без Велика Франция нямаше да ги има краварите. Франция ги освобождава и създава. Истинските джуджета са бившата колонийка Сащ на 200г.Велика Франция е пета икономика в света, има петата най-силна армия в света, третия най-голям ядрен арсенал, на второ място в света по брой на ядрените реактори, най-посещаваната страна и т.н. Когато Франция е била велика световна сила, сащисаните са били банда каторжници.

44

Анонимен

преди 5 години

САЩ имат територия два пъти по-голяма от Римската Империя в своя пик и пет пъти по-голямо население. В историята не е имало друга страна, която да е била толкова могъща и да упражнява толкова силно политическо, икономическо, технологично и военно влияние върху света, като Велика Америка. Без помощта на САЩ, сега нямаше да има Франция. Франция е политическо и икономическо джудже, жестоко комплексирано от Америка. Също и от Англия, която разгромява Наполеончо и убива мераците му за хегемония.

fallback