Снимка: БулФото
Вчера видяхме истинското озъбено лице на част от брюкселската бюрокрация.  В залата на Европейския парламент бяха нарушени всички правила - дори процедурните. Те бяха отхвърлени в комисията, после вкарани в залата, в средата на гласуването тези, които са срещу нас, се усетиха, че дългото гласуване ще ги засрами много и решиха да  гласуват против правилата. Видяхме лицемерието, паднаха маските.
Още по темата
Това каза  по БНТ българският евродепутат от групата на Европейските консерватори по повод премането на първо четене от европейския парламент на пакета "Мобилност".
 
По неговите думи, държави като Франция, Германия, Белгия и Холандия целят да фалират бизнеса на периферията.
 
"Освен смъртта на този бизнес, идва една идея за смъртта на ЕС. Това е идеята на Франция и Германия да решават какво става и да  изсмукват периферията", коментира Джамбазки.
 
Според него приемането на пакета "Мобилност" е и в пряко противоречие с "основните принципи на ЕС за околната среда:
 
"Представяте ли си как ще повлияе на качеството на въздуха редовното ненужно връщане на камионите до държавата им на произход", негодува евродепутатът.
 
Ангел Джамбазки смята и че не може да се говори за подобряване на условията на труд на шофьорите на камиони, какъвто е основният аргумент на подкрепящите поправката, защото "в сектора има дефицит на кадри - в момента всеки тираджия може да работи за компания, в която и да е страна членка на ЕС".
 
Зам.-председателят на ВМРО не пропусна и да отбележи, че ако не е било безотговорното поведение на негови трима колеги - Светослав Малинов, Николай Бареков и Неджми Али, които не отишли на гласуването в ЕП на 25 март за отхвърлянето на пакета "Мобилност", то този въпрос сега е нямало да се разисква.
 
Новото гласуване на комисията по транспорта в ЕП е в понеделник. 
 
"Нашата задача в момента е да не допуснем гласуването на второ четене в мандата на този Европарламент.
Ако успеем това да направим, всичко отново е на масата", завърши Ангел Джамбазки. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase