Пловдивски превозвачи запалиха ТИР и го изгориха до основи в знак на протест срещу готвените промени в пакета "Мобилност“.

Спорният закон ще бъде гласуван от Европейския парламент. Очаква се гласуването на пакета "Мобилност" да бъде късно вечерта.

Още по темата

Градът под тепетата е център на едни от най-големите логистични международни бази в България. А камионът бе окачен с послания "Има ли място за българския бизнес в ЕС?" и "ЕС, не убивай транспорта в България!".

"Има символика в пламъците. Това е нашето послание към всички евродепутати, които гласуват промените. Многократно сме изказвали нашето мнение и опитвали да постигнем справедливи мерки за всички държави  в ЕС. Ставаме свидетели на много силен натиск от държавите в Централна и Източна Европа върху държавите от периферията", коментира председателят на УС на Международните превозвачи Ангел Траков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е вероятно предложените от тях компромисни промени да отпаднат. Той заяви, че ще се опитат да не допуснат приемането на промените от този Европейски парламент.

"Това, което можем да правим като граждани, е да протестираме, но всичко е в ръцете на евродепутатите", заяви Траков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase