fallback

Трябва да се обърне внимание откъде тръгна пакетът "Мобилност", настоя лидерът на партия "Волт" Настимир Ананив.

Европейският парламент прие на първо четене пакета "Мобилност". Новите правила за международните превозвачи бяха одобрени в първоначалния им вид, след като внесените над 1000 поправки бяха отхвърлени анблок от евродепутатите.

Предстоят тристранни преговори между Европейския парламент, Европейската комисия и Европейския съвет. Ако те стигнат до компромис в рамките на следващите две седмици планът "Макрон" ще влезе за окончателно гласуване в пленарната зала на последната сесия на настоящия Европарламент в средата на април.

"Европейската комисия бе тази, която внесе промените. И тук е моментът да се запитаме дали в нея има представител на страната ни и кой е той. И защо изобщо се стигна до днешната ситуация", отсече в студиото на "Денят ON AIR"  Ананиев.

Той допълни още, че за дванадесетте години, през които страната ни е членка на ЕС, случайно запитани хора на улицата, не успяват да назоват името на дори един български евродепутат.

"Покрай шума около плана "Макрон" успяхме да видим лицата на някои от тях. Именно това е причината хората да не смятат, че евроизборите са важни. И тази тема им е далечна", отбеляза още Ананиев.

Пред Bulgaria ON AIR бившият депутат от Реформаторския блок бе категоричен, че това е доста тревожно, тъй като има силни европейски лостове, които могат да бъдат използвани, за да се подобри ситуацията в страната ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

най-после

преди 5 години

Ха, да видим кой ще отиде да гласува...?????МАЗОХИЗъМЪТ НЕМА СВЪРШВАНЕ бе БРАТКО............

12

Анонимен

преди 5 години

Настимир е политическа *** утка! Не му обръщайте внимание. Утре може и партия Ом да основе! Или Ампер! Само да е лидер на нещо. Така е, когато жената командва в един дом

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен - Пак ние ще сме прецаканите, най-бедните в ЕС.Така е! Само милионери, Бахаров всеки ден обявява нови и нови! Дали имаме милиардери, не се чува, крият се!

fallback