Снимка: Reuters
fallback

Бившият охранител на френския президент Еманюел Макрон Александър Бенала беше освободен под гаранция след една седмица в ареста, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Oще по темата

Бенала беше в ареста за нарушаване на правилата на пускането си под съдебен контрол, като е разговарял с бившия служител на партията на Макрон Венсан Краз, който е бил негов съдружник.

Бенала бе уволнен миналото лято след появата на видеозапис как той бие протестиращ на първомайска демонстрация. Този месец разследващият сайт Медиапарт освен това съобщи, че Бенала и Краз са участвали в сключването на сделки за охрана на двама близки до Кремъл руски олигарси на стойност 2,2 милиона евро. Според Медиапарт Бенала е започнал да преговаря по една от сделките още докато е работел в Елисейския дворец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

7, МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В ГЕРМАНИЯ Е ФИКСИРАНА НА 8.81 ЕВРО НА ЧАС- МИН РАБОТНА ЗАПЛАТА В РУСИЯ Е 280ЛВ- РОССТАТ- КЪДЕ БИХТЕ ЗАМИНАЛИ ДА БАЧКАТЕ- НА ИЗТОК ИЛИ НА ЗАПАД.

5

Шимон

преди 5 години

Прав си братко цялата "конкурентноспособност" на немската икономика се дължи на евтина работна ръка която влачат от целият ЕС и евтин руски газ с който храни Кремълските терористи.Специалисти които бачкат за къшей хляб за пари за които немеца ще ти се изсмее.Затова и немските специалисти пък бягат в Швейцария Америка и тн.

4

Bat Sali

преди 5 години

президент Еманюел Макрон [ЗАПЕТАЯ] Александър БеналаИначе макарончо има доста дълго именце...

fallback