Снимка: Reuters
fallback

Всевъзможни вещи и медицинска техника, които не са добре обезопасени срещу крадци, изчезват от германски болници. Годишните щети са за милиони евро, показва проучване на ДПА.

Oще по темата

Крадците се възползват от анонимността в обширните болнични комплекси и от беззащитността на пациентите. Болниците не са в състояние да се справят с проблема, защото трябва да балансират между достъпност и сигурност на пациентите.

Пациентски организации призоваха за по-строги проверки при влизане.

В провинцията с най-голямо население Северен Рейн Вестфалия например, през 2017 г. е имало около 6500 регистрирани случаи на кражби в болници. За сравнение, през 2011 г. е имало значително по-малко кражби - 4715.

Само в югозападната провинция Баден Вюртемберг загубите през 2017 г. са достигнали рекордна стойност от близо 2,75 милиона евро.

Националната пациентска асоциация призова за по-строг контрол в зоните, през които се влиза в болничните заведения. Посетителите трябва да се регистрират, да съобщават кого искат да посетят, в кое отделение и ако е нужно, да представят документ за самоличност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Сибирски супермаркет в Лайпциг беше затворен, след като германските купувачи купиха всички продукти и се биха на касата

9

Анонимен

преди 5 години

Това е то интеграцията и глобализацията:вместо ние да станем като германците, те станаха като нас

8

Щерю

преди 5 години

А-а, споко, след това ще ги и бият - като у нас...

fallback