Снимки: Reuters
fallback

Докато се взира от яхтата си в красивото Средиземно море през 1997 г., принцеса Даяна получава смразяващи новини – нейният близък приятел Джани Версаче е убит пред имението си в Маями. Той е четвъртата и последна жертва на серийния убиец Андрю Кунанън, който го прострелва два пъти в гърба, а след това бяга.

Принцесата е съкрушена от новината за смъртта на дизайнера. Но не я завладява само тъгата по изгубения приятел, а й страха, че нещо подобно ще се случи и с нея, пишат от британското издание Mirror.

На яхтата тя е с любовника си Доди ал Файед. Сутринта, след като е получила трагичната новина, тя отново се взира в морето, но този път някак нервно. Когато бодигардът на Файед се доближава до него, Даяна му задава смразяващ въпрос: "Мислиш ли, че ще направят същото и с мен?“

Още след раздялата си с Чарлз, принцесата живее в страх, че рано или късно дългите ръце на кралското семейство ще стигнат до нея и ще сложат край на живота й. По думите на друг неин близък приятел и дизайнер, Роберто Деворик, тя била категорична: "Ще го направят докато съм в малък самолет, докато карам кола или съм в хеликоптер“.

Само седем седмици по-късно ужасяващата катастрофа в Париж убива Даяна и любимия й Доди, а предположения за това, какво е накарало Мерцедеса да се разбие в стената на тунела все още се правят. Дали принцесата е била права да се страхува за живота си или отвратителна случайност я убива, може би никога няма да разберем със сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Дон Карнаж

преди 5 години

До 56Не е такаЕй така от любопитство - в записите от 92/93 тя казва че бодигарда е шътнат по подозрения че са любовници. Развода е по-късно през 1996

53

99%ов Българин

преди 5 години

Кралското семейство са вампири хемофилици.

52

Анонимен

преди 5 години

Като го гледам тоя чарлз нямаше да му пука ако тя имаше един любовник настрани ама тя тръгна през всички...Те вече отдавна бяха разведени.

fallback