Снимки: Paula Taylor

Когато платиш близо 1300 лири за запазени места в самолета, последното нещо, от което се притесняваш, е че може да седиш на... земята.

Но точно това става със семейство Тейлър, които се връщат от почивка в Менорка, Испания.

Те резервират билетите си още през ранния юни, за да са напълно сигурни, че ще се настанят един до друг.

44-годишната Паула, мъжът й Иън на 55 и дъщеря им, 10-годишнита Брук, се качват на чартърен полет на туристическа компания TUI, който трябва да ги върне обратно в Бирмингам. На билетите им пише, че местата им са 41 D, E и F. Когато стигат обаче до тази редица се оказва, че под тези номера седалки няма.

След като всички пътници се качили, в самолета останало едно свободно място, което било дадено на малката Брук. Родителите й първоначално трябвало да седят на земята, тъй като местата, които им били предоставени, блокирали количката с храна и напитки на стюардесите, които трябвало да си свършат работата.

Малко по-късно, десетгодишното дете се присъединило към Паула и Иън, тъй като не искало да седи само, отделено от тях.

"Беше трудно и неудобно, и просто... мръсно", разказва госпожа Тейлър пред BBC.

Тя допълва, че за тази грешка от авиокомпанията им предложили да възстановят само 30 лири. Но предвид огромната сума, която семейството е платило, Паула решила да търси възмездие по друг начин.

С кадрите на самолета, които направила, тя се свързала с телевизионно предаване, което потърсило TUI за коментар. Веднага след това от авиокомпанията се свързали обратно със семейство Тейлър и им предложили да възстановят всички пари, дадени за местата.

Попитани, защо са позволили пътниците да стоят на земята през почти целия полет, въпреки забраната да има хора, без седалки, TUI се оправдават.

Според техния говорител, самолетът бил сменен в последния момент и по този начин, местата на семейство Тейлър отпаднали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase