Снимка: pixabay
fallback

Българските домакинства дават по 1.7 процента от общите си разходи за алкохол, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат. Това нарежда страната ни на 15-о място сред всички 28 държави-членки на Европейския съюз.

Според най-новото проучване на Евростат разходите на европейските домакинства за спиртни напитки са както у нас - средно по 1.6 на сто. Това е близо 130 милиарда евро годишно.

Oще по темата

Най-много за алкохол харчат домакинствата в Естония, Латвия и Литва – съответно 5.2, 4.9 и 4 на сто от общите си разходи. Веднага след балтийските държави се нарежда Полша с 3.5 %.

На другия полюс са Испания, Гърция и Италия, сочат данните на Европейската статистическа агенция с под 1 % от общите разходи.

От 2007 до 2017 разходите на българските домакинства за спиртни напитки са намалели значително – от 3 на 1.7 %. Разходите за алкохол на европейските домакинства през този 10-годишен период остават стабилни, а най-голямо нарастване е регистрирано в Румъния – от 2.3 % през 2007 до 2.7 през 2017.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

И живее в скромна панелка като малък Тошко На мандраджиите селски мутри нискоинтелигентни болшевикошизоиди не им трееха умни и начетени тех ги навреха у панелките ДСто им казаха да си траят щото да не последват съдбата на останалите 50 000 които бяха рязстрелвани като кучета

30

Анонимен

преди 5 години

До колко градуса го докарваш глицеринче добавяш ли аз ги мешам спирачна течност течност за чистачки антифриз и одеколон двойна преварка без захар

29

Анонимен

преди 5 години

Ми варим си у мазата антифризо.

fallback