Снимка: архив, БТА
fallback

Има шанс от 50 на сто за спиране на Brexit-а, ако британският парламент отхвърли постигнатото от премиера Тереза Мей споразумение с ЕС, заяви министърът на търговията Лиъм Фокс, цитиран от Ройтерс.

"Ако не гласуваме за това, не съм сигурен, че бих му дал (на Brexit-а) много по-добри шансове от 50 на 50", заяви пред в. "Сънди таймс" Фокс, един от водещите поддръжници на напускането на ЕС.

Oще по темата

Остават три месеца до 29 март, когато Великобритания трябва да напусне ЕС. Постигнатото от Мей споразумение обаче остава несигурно, поради което остават възможни редица варианти - от Brexit без споразумение до спиране на Brexit-а, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

По-рано този месец премиерът Мей отложи планирано гласуване на споразумението, признавайки, че то вероятно ще бъде отхвърлено от парламента. Депутатите ще гласуват за споразумението догодина, през седмицата от 14 до 20 януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

Английски пазар за 352 милиарда годишно не се изпуска лесно а също така би било адски неуместно да се получи - всеки знае кой ще е най много потърпевш в случая ЕС. Не са балами ингилизите, знаят си цената и стик ту йор гънс!

14

Анонимен

преди 5 години

До Ха-хаНе Ротшилд и Сорос, а Ротшилд и Рокафелър, брат...Сорос е просто метреса и на двата клана, които иначе може и да са противници, но в целта да унищожат християнството и бялия, хетеросексуален свят са абсолютно единни...Сорос е просто по мокрите поръчки, нищо повече - финансовата страна на метежи, ултралиберастия, ЛГБТ, ислямизъм, НПО-та, джендъризъм, масова миграция на *** и още по-*** към уредена Европа, САЩ, Канада, АвстралияТе тва

13

Uk

преди 5 години

Ирландия да се обедени със Северна, Шотландия да се отдели от бабката и Уелс да им набие шута. Уелс са най-прецакани, нямат символ в знамето на UK..

fallback