Снимка: Reuters
fallback

Британското летище "Гетуик" обяви, че възобновява работа след причинения от дронове хаос, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Става дума обаче за частично възобновяване на работата, което се отнася само за някои от планираните излитащи и кацащи полети.

Пистата на "Гетуик" вече е отворена, като е предвидено ограничен брой самолети да излетят и кацнат на летището, пише БТА.

За днес са предвидени 700 излитащи полета от "Гетуик", каза високопоставен представител на управата на второто най-натоварено британско летище.

"Гетуик" продължава да съветва пътниците да проверяват състоянието на полета си преди да тръгнат към летището, тъй като някои заминаващи и пристигащи полети ще бъдат отложени или отменени, се посочва в изявление на летището.

Полетите на "Гетуик" бяха спрени в 23 ч. българско време в сряда, след като в непосредствена близост до летището бяха забелязани два дрона.

Няма задържани хора във връзка с инцидента. Британската полиция и армия обаче са предприели мерки, за да може летището да отвори и въздушният трафик да не бъде възпрепятстван от дронове.

120 000 хора бяха засегнати от инцидента, станал в навечерието на Коледа - един от най-натоварените периоди за въздушния транспорт през годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Щерю

преди 5 години

Летище Гетутканик...

1

Анонимен

преди 5 години

,,Британското летище "Гетуик" обяви, че възобновява работа след причинения от дронове хаос, предаде Ройтерс."-Абсолютно неточно.Хаосът не беше причинен от дроновете,а от служителите на летището,които реагираха така на дроновете.И изобщо от цялата летищна система за сигурност,направена така некадърно,че два дрона за по 200 паунда да причинят хаос в цяла Англия.

fallback