Снимка: Reuters
fallback

Полицията в Австрия провежда операция след подаден сигнал за стрелба в ресторант Figlmuller в столицата Виена, съобщава Kronen Zeitung.

Oще по темата

От полицията съобщават в профила си в Туитър, че двама души са открити с огнестрелни рани. Единият е загинал, а другият е тежко ранен, посочва oe24.at.

На мястото на инцидента работи специализираното антитерористично подразделение "Кобра".

Над центъра във Виена патрулира полицейски хеликоптер. Много от улиците са затворени, съобщава ТАСС.

Полицията съобщава, че няма опасност за жителите на столицата след стрелбата. Двама стрелци се издирват в мащабна операция.

Участниците в стрелбата в центъра на Виена - нападателите, загиналият и тежко раненият при стрелбата най-вероятно са се познавали. Те са обядвали заедно в ресторант в района преди напрежението да ескалира, разказва Томас Фигмюлер - собственик на заведението, пред което се случва драмата, съобщават австрийските издания.

Участниците в нея са говорили славянски език - сърбохърватски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

До 26

преди 5 години

Става дума за бошняк, бе ***!Религията в Босна е исляма, в Сърбия, Хърватия, Словения, Македония, България са християни.

16

Galia69

преди 5 години

Сигурно някой мюслим или африкански *** е направил цялата работа...Преди няколко месеца се натъкнах на един клип:https://youtu.be/XBTJ5uhS7zkВ тоя клип се говори за Европа 2029, а всичко това се случва още от сега.Боже Господи...

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21В статията ясно пише, че стрелящите са говорили на славянски език. Доказателство, че Русия е износителка на тероризъм. Може да са чеченци или сръбски рyбладжии, пратени да дестабилизират.

fallback