Снимка: Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф"
fallback

Френски чиновници изразиха уважението си към еврейското гробище близо до Страсбург, където 37 надгробни плочи и паметник на жертвите на Холокоста бяха надраскани със свастики и други антисемитски графити през същата седмица, в която смъртоносна атака разтърси нацията, съобщава Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф".

Oще по темата

"Когато някое място на паметта е осквернено, цялата република е опетнена. Прави се всичко, за да се идентифицират и задържат авторите на това оскверняване." Това написа в Twitter френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, след като посети гробището в Херлисхайм.

Властите не са съобщили дали имат заподозрени за вандализма, който се е извършил в понеделник вечер или във вторник сутринта в град Херлисхайм, град с по-малко от 5000 души на няколко мили от Страсбург, в североизточния район на Франция.

Инцидентът се случи в напрегнат период за нацията, разтърсена от онова, което властите нарекоха терористична атака на коледния пазар в Страсбург във вторник, протестите на "Жълтите жилетки" от последните седмици и повишаването на антисемитските действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Vive la France!

преди 5 години

Франция е велика страна, най-великата на света, със статут на победител в две световни войни, а виновните за оскверняването на грoбовене ще си получат заслуженото. Без Франция нямаше да има нито САЩ, нито Англия.

60

Анонимен

преди 5 години

Евреите съществуват от началото на света.Не си се справил.Не можеш да кажеш те са причината.Ако първите хора използвали огън бяха казали "няма кибрит", щяхме ли да стоим без огън до сега?

59

До 83

преди 5 години

Защо мислите ти , са като на малко дете? *** наивен, кой стои зад това преселение на ордите- един евреин! Писна ми от плоски тъпири , като теб! Четете, преди да пишете, учението не е лукс, то е необходимост, така, че нискообразовано същество, вземи прочети поне малко новини, и тогава си изливай глупостите тук! Явно мисленето, не е приоритет за теб, така, че не се напъвай повече!

fallback