Снимка: БТА
fallback

Парижката полиция съобщи, че 21 души са задържани във френската столица преди протестите на "жълтите жилетки" днес, предаде Асошиейтед прес.

Хиляди полицаи и други представители на силите за сигурност са разположени в Париж за пета поредна седмица на демонстрации, като правителството призова за спокойствие след насилието при предходните протести.

Полицията в Париж уточни, че са били задържани 21 души. Сили за сигурност, екипирани за борба с уличните безредици, са разположени около централните жп гари и по "Шанз-Елизе", където магазините са затворени, а витрините са закрити с дъски в очакване на протестите. Хиляди хора се събират по широкия булевард, съобщава БТА.

Малко преди обед се стигна до леко спречкване между полицията и протестиращите на "Шанз-Елизе". Конфликтът бързо бе прекратен, след като силите на реда използваха лютив газ, за да разпръснат тълпата, а протестиращите тръгнаха към Триумфалната арка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Дръж се Францио!

19

муспи

преди 5 години

Медиите - нашите де, упорито крият какво искат протестиращите! Ако продължава така, ще се стигне до отричане на холокоста, ултиматум за избиване на евреите! То може да стане много хигиенично. Все ще се съберат сто милиона по света, а може и двеста - колко са е синедрионна тайна, и ще се изсипят в Мъртво море, после ще се залеят с бензин и всякакви горящи вещества и подпалят. А Боко и Цецо първи ще се ориентират в новия ред и избият родните евреи, роми и турци и арапи!

18

Турски ятаган

преди 5 години

R=0R>0R≥0Да живее Френската революция!

fallback