Снимка: архив Reuters

В метрото на италианската столица Рим двама расисти пребиха млад индиец и жена. Единият крещял на украински език: "Излизай на улицата, Бангладеш, аз съм фашист!", става ясно от публикувано видео, информира местно италианско издание roma.fanpage.it.

Още по темата

Двамата агресивни мъже решили да изкарат навън стоящия в метрото млад индиец. По време на разразилия се побой, породен от явен расизъм, е пострадала и жена, която се опитала да защити индиеца.  

"Излизай на улицата, Бангладеш ***, аз съм фашист, ще ти ***. Какво ми ръкомахаш, ***", се чува отчетливо и ясно на видеото. След яростните слова единият от хулиганите хванал индиеца за дрехите, опитвайки да го изкара от вагона на метрото. Имигрантът се защитил, но това довело до яростни удари от страна на украинеца.  

По данни на италианските журналисти индиецът е бил нападнат само и единствено заради своята външност.

По думите на присъстващите италианци в метрото, украинците открито демонстрирали фашистки приветствия, прославяли Мусолини и крещели расистки лозунги.

"В днешни времена се опитват да легитимират тази безсрамна ненавист, време е да се събудим и противопоставим на това, докато не е твърде късно", призовават свидетели на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase