Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейската комисия е дала на съд двойка служители, назначени на работа в продължение на осем години благодарение на подправени дипломи, съобщиха медии в Белгия.

Ако бъдат признати за виновни, Филип Б. и Лоранс С. ще трябва да възстановят полученото от 2004 до 2012 г. възнаграждение за общо 670 000 евро.

Двамата измамници са признали, че умишлено са подвели комисията. Лоранс твърдяла, че е допломиран правист и политолог от Сорбоната в Париж, а Филип - че е завършил право и инженерни науки.

Скоро след като били назначени, двамата започнали да подават болнични листове. В продължение на години те получавали едни от най-щедрите заплати и осигуровки в ЕС, без да се явяват дори на работа.

Прокуратурата е поискала 36 месеца затвор за Филип и 18 месеца за Лоранс. Защитата настоява, че няма закононарушение, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Мнението ми за ЕК? Ще спомена само двама, които работят там и повече няма да коментирам: Станишев и Бареков...

8

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Пълна гавра , а колко от служителите с истински дипломи се скатават с години с болнични, тях кога ще ги погнат

7

Анонимен

преди 5 години

Затова европа е на това дередже, в евро парламента всички са с фалшиви дипломи, там са се събрали най големите *** на обществото, нищо че ги гледате облечени в костюми и возещи се в скъпи коли. Това са хора без морал и ценностна система, душите им реално не струват и 5 стотинки!

fallback