Снимка: архив, Reuters
fallback

Белгийска община стана първата в страната, която определи място на открито за разпръскване праха на починали хора. Това ще става на мястото, където притокът Дурме се влива в плавателната река Шелде.

Общината в Темсе, на 50 км северно от Брюксел, е посочила мястото, за да сложи ред, след като мнозина жители изразявали предпочитания къде да се разпръсне праха им след кремация.

Мястото е избрано, така че водите да преминават през всички села на общината и по този начин да се изпълни желанието на покойниците прахът им да остане в родното им място или по последното им местоживеене.

Близките на починалите или изпълнителите на последната им воля могат свободно да осъществяват ритуала, без да търсят допълнително разрешение от властите.

На брега на реката е издигнат монумент и място за поклонение, съобщава местният печат. За използването му не е необходим лиценз, но останките на покойника трябва да са положение в урна от биоразградим материал, за да не се превърне то в сметище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен8Как ако почнете? Всички родени умират. Моля направете справка с Библията, Корана, Талмуда и останалите свети книги. И нямайти съмнение, че ще умрете

9

Анонимен

преди 5 години

Няма нищо по-ужасно от погребение в буренясало българско гробище, както и опело от мазен поп и плюскане на погребението и на гроба! Кремацията си е pretty good!

8

Анонимен

преди 5 години

Кремацията и такива т.нар " био" погребения ( пак с кремиране) - това е ГАВРА с починалите ни и скъпи покойници!Ако почина някой ден , аз искам нормално погребение - опело в църковен православен храм и почтено погребение- като сложат ковчега с тялото ми в земята и го заровят добре, на гроба ми да има кръст.Кремацията е нужна за се изгарят труповете на умрели кучета и котки, а не да се изгарят телата на починалите и скъпи наши близки, роднини и и приятели хора!Кремацията е нещо ужасно!

fallback