Снимка: flickr
fallback

Глоба от 40 000 до 50 000 лева заплашва всеки едноличен търговец или фирма, които продават вносни храни без сертификат за съответствие на качеството. Ако нарушението е повторно санкциите са двойни от 80 000 до 100 000 лева.

Oще по темата

Това предвижда внесените от БСП поправки в Закона за храните. Целта на измененията е да се спрат двойните стандарти при храните.

Законодателната инициатива е в синхрон с отправената препоръка на Европейския парламент, мотивират се социалистите.

Промените в закона предвиждат за всички продукти, които са на българския пазар и са произведени извън страната, да се изисква сертификат за съответствие.

Той пък ще бъде включен в база данни за международен обмен с останалите страни, за да може да бъде верифициран и съответно да гарантира на всеки един потребител не само в България, но и във всички страни от Европейския съюз, че се спазват изискванията за еднакво качество и еднакво влагани суровини.

Подобен сертификат няма да се изисква за търговски марки, които са в България, тъй като българските производители освен документален имат и физически контрол от Агенцията по храните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Със сертификат за качество като великотърновския склад с изтекъл срок! Яжте го със сертификата! :)))))))

11

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 5 години

КЪВ СЕРТИФИКАТ ,*** ....??!!!100-ДОКУМЕНТА ДА ИЗВАДИШ ......НЕМА ДА ГИ ДОКАРАШ НА КАЧЕСТВО НАШИТЕ МЕНТЕТА!ИМА ВЕЧЕ МАШИНИ И СПЕЦИАЛИСТИ ПО "ДОКЕМЕНТИ" И "СЕРТИФИКАТИ"...!!!ДОКАРВАТ ГО И НА "ЦВЕТ" И НА ....."5-ТОРНА ЕКСПЕРТИЗА"!!!!САМО ПАРИ ДА ИМАШ ----ЗА ДА СИ ПЛАТИШ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10

МНОГО ЗНАЕ НИНОВИЦА.

преди 5 години

ВНОСНИТЕ ХРАНИ СЪС СЕРТИФИКАТ !!!!!!А , НАШИТЕ ХРАНИ И МЕНТЕТА.....НА "ЧЕСТНА ПИОНЕРСКА ЛИ" ЛИ..????!!!!!!Я , ДГД КРУШОВИЦАТА!!!!

fallback