Снимка: Pixabay
fallback

Брекзит ще има. Големият въпрос е дали ще има споразумение, или Великобритания ще излезе от ЕС без такова, заяви проф. Анна Кръстева, политолог, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Очакваме да видим дали министър-председателят Тереза Мей ще има силата, политическата визия и лидерство да обърне настроенията спрямо себе си, посочи гостът.

Фронтална е атаката на Борис Джонсън, той атакува жестоко своите опоненти, категорична е проф. Кръстева. "Няколко месеца делят Консервативната партия и нейното управление от Брекзит. Нестабилност в правителството би било силен залог. Шоуто кара дори анализаторите да забравят, че Джонсън е страхотен политик, но не е добър управленец. Той имаше възможност да оглави и Консервативната партия, и правителството, но отказа. Това щеше да бъде тест, дали може да превърне лозунгите, сред които много големи лъжи, в работещи политики".

"Брекзит ще има. Въпросът е дали или без споразумение".

Политологът проф. Анна Кръстева пояснява, че всички развити страни са заинтересовани от висококвалифицираната миграция също както и от нискоквалифицираната, защото има теория за двойния пазар на труда и пазар на труда със сезонна работа и няма кой друг да я свърши освен мигрантите.

Без нискоквалифицираната миграция би било наивно и нереалистично, бизнесът няма как да се справи. Предизвикателството е дали ще се удържи цифрата от 100 000 мигранти годишно. Миграцията ще бъде с по-сложен профил, допълва още гостът. Гражданите са много чувствителни, че живеят на остров с определен териториален капацитет. Очакваме речта на Тереза Мей и втория рунд на тази голяма лидерска битка, заключава проф. Кръстева.

Вижте повече във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Вал

преди 5 години

Най-добре е в България,избраната земя на Бога,с най-интелигентния народ измислил всичко велико...Селяни,я си ходете в Гетото на МАФИЯТА ,в *** на корупцията...да правите лютеница,доктори да ви убиват,милиция да ви бие,хладилника да ви е празен,децата ви да са безработни наркомани...Аз оставам тука.

13

Анонимен

преди 5 години

Време е ЕС не само от британската ами и от американската империя да излезе и най- накрая да има независима външна политика и сега да започват всички *** на Тръмп и Путин да пишат минуси защото тогава те ще са с затвора сега

12

новинаря

преди 5 години

Още малко и излизат.После те с визи за ЕС ние с визи за Англия.Има си посолства който иска вади си виза и пътува.Поне ще спрат подобни новини да ни занимават.Има по важни работи.

fallback