Снимка: БТА
fallback

Някои британски министри ще поискат от премиера Тереза Мей да представи другата седмица "План В" за Brexit-а и може да подадат оставка, ако тя не промени курса, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от Ройтерс.

Според британския ежедневник въпросните министри ще призоват Мей на заседание на кабинета в понеделник да излезе с алтернатива на плана "Чекърс".

Oще по темата

Сегашното предложение на британската министър-председателка бе подложено на остри критики от лидерите на ЕС на неофициалната среща на съюза в Залцбург в сряда и четвъртък. Това накара Мей да прикани ръководителите на блока да представят свои планове за Brexit-а.

В петък някои членове на Консервативната партия на британската министър-председателка приветстваха предизвикателния й тон, но планът "Чекърс" има и много критици у дома, отбелязва Ройтерс.

Има предположения, че британският министър на труда и пенсиите Естер Маквей може да напусне правителственото заседание в понеделник, ако премиерът не излезе с ново предложение, пише "Дейли телеграф".

Според британския ежедневник министърът на международното развитие Пени Мордонт също е споменавана като потенциален кандидат за напускане, въпреки че нейни приятели отрекли тя да има намерение да подава оставка.

По-рано вчера Мордонт заяви, че отношението на ЕС увеличава подкрепата във Великобритания за излизане от съюза, дори ако не бъде постигнато споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

До Елена 34Европа няма как да не им позволи тъй като е зависима от Англия! В Англия са им яките европейски пазари защото англичаните са силно платежоспособни, а не като българите! Ще поживеем и ще видим как Англия ще грее а България - линее!А номер 33 е сбъркал майката на Пеерски с Терезата но нали е нашенска тиквица та му е простено.

30

Елена

преди 5 години

Царе на блъфирането, на меневврите и ударите под кръста, англичаните са свикнали да печелят, да изчакват друг да вади кестените от огъня. Но сега са много натясно. Искат привилегии, досега Европа им позволяваше, но май е време да играят честно.

29

Анонимен

преди 5 години

Странно как всички мъже от правителството на Тереза Мей се крият зад гърба й. Само тя преговаря от година и повече, никой мъж не смее да изрази позиция. Що за държава е това? Оставили са я на топа на устата и само критикуват. Или подават оставки. Учудващо лицемерие, няма ли мъже в тази Англия, в тази Европа? Да вземат решения, макар и не винаги правилни, да бъдат лидери. Но не желаят да се цапат, да понасят трудности. Какви времена настанаха! Мъжете се крият в полите на жените!

fallback